Ainekset

1 purkki ruokakermaa

1/2 pakettia fetaa (vanha tuttu vihree kuubeli)

kello 12-15 leipäjuustoo

1 paketti halloumia

1 paketti koskenlaskijaa

katajanmarjoja, kuivia

mustapippuria

Sotke kerma ja sulatejuusto tasaseksi sössöksi ja kippaa uunivuokaan. Pilko sekaan feta, halloumi ja leipäjuusto. Ripottele päälle murskatut katajanmarjat ja mustapippuri. Paista uunin alatasolla 200-225c jotain vartti-puol tuntia väliltä.

VINKKI!

Voit maustaa vaikka juustolla, ripottele päälle arkijuusto-, emmental- tai mozzarellaraastetta. Tai vaikka kaikkia. Nauti hyvää ja halpaa viiniä tämän kanssa!

Tarjoiluehdotus:

Juustopaistos sopii tarjottavaksi vaikka porsaanfileiden ja ranskalaisten kera. Tässä lautasella myös uunijuureksia.

Porsaanfileet on helppo valmistaa, osta vaikka kalvottomia valmiita fileitä. Moukaroi niitä piikikkäällä lekalla tai muulla karskilla välineellä. Rakenna panerointi kananmunasta ja korppujauhosta. Paistele pannulla sillä aikaa kun muut paskat on uunissa.

Juustopaistos ei ole kastike vaan lisuke joten valmista vielä kastike fileille: 2 purkkia kermaa ja mustapekkajuusto pannulle ja kuumennetaan tasaseks.