Kurpitsan leikkaus:

Leikkaa kurpitsa yläosasta reilusti auki, veistämällä ympyrä melkein koko laen kokoiseksi. Piä sitä veistä n. 45 asteen kulmassa että hattu pysyy myöhemmin onton kuoren päällä. Veitsen mitta joku 5cm tai pitempi että pääset malton läpi rihmastoon asti. Poista rihmasto ja siemenet samaan tapaan kuin ruumiinavauksessa. Hatun alapintaan on jäänyt luultavasti käyttökelpoista maltoa joten leikkaa se irti. Kierrä veitsellä hatunreiän sisäpuolelta kohti reunoja noin puolet tai enemmän malton paksuudesta, ympäri kurpitsan, ei kuitenkaan liikaa että kuori säilyy tukevana. Työnnä väkisin sormet sinne veitsen koloon ja vedä kaikki irti lähtevä malto pois. Poista tästä jätöksestä veitsellä rihmastot ja ota sileä, pehmeä malto talteen.

Irrota siemenet rihmastosta, huuhtele jos jaksat ja kuivata vähintään päivä vaikka leivinpaperin päällä.

Siivuta malto noin sentin paksuisiksi siivuiksi:

Kurpitsa-jauheliha-sössövuoka

Perunaa, jotain 8 isoa

Pari siipulia

Kermaa pari desiä

3 munaa

Jauhelihaa 400-600 grammaa, naudan, tietysti

Sulatejuustoa, puoli olympiaa

Juustoo, 300gr arkijuustoa

Valamistus

Kuori sipulit ja laita ne pannulle jauhelihan kanssa. Kuori perunat ja leikkaa niistä alle puolen sentin paksuja viipaleita, mitä ohuempi, sen parempi että kypsyy sitten uunissa ajoissa ettei mikään mee vituiks. Voitele vuoka ja heitä sinne eka puolet jauhelihasipulista, minkä muuten olet maustanut suolalla ja pippurilla. Lado perunoita ja kurpitsoja päällekkäin ja lomittain. Heittele loput jauhelihat siihen. Taas ladot perunata ja kurbizzaa sinne. Sekota kulhossa munat ja kerma niin että munien rakenne rikkoutuu, kuoret tulee olla poistettu, ja valele sitä hiljalleen rakoihin niin että se valuu sinne sekaan hyvin hienostuneesti. Nostele kahdella teelusikalla sulatejuustonokareita tasaisin välein päälle. Raasta juusto ja levitä tasaisesti. Uunihan sulla oli lämmenny jo kahteen sataan joten laita ritilä alimmalle tasolle ja vuoka sen päälle. Paistele semmonen 45min-tunti niin perunoitten pitäs olla kypsiä ja kuoren mukavan ruskea.

Siementen paahto

Heitä kuivatut siemenet pannulle öljytilkan kanssa. Paahda kunnolla tummiksi, lisää loraus soijakastiketta ja maustetta esim. suola, chili. Anna soijan haihtua ja a'vot. Se on kuules siinä.

Tarjoilua:

Jos sulla on nyt sitä vuokaa ja siemeniä siinä yhtäaikaa niin heitä katos vaikka siihen päälle. Siemenet voi myös napostella vaikka kaljapäissään omassa baarissa snackseinä.

Ja sitten se kurpitsan corpse mikä sulla on siinä jossain pöydällä. Kaiverra siihen silmät, nenä ja suu, pistä tuikku sisälle ja pihalle valaisemaan syksyn saatanallista pimeyttä ja karkottamaan pahoja henkiä. Sateensuojassa se raato säilyy jopa kuukausia, kynttilän pito sisässä kuivaa sen hyvin.

Että tämmöstä tällä erää. "it can't rain all the time." -eric draven