Ainekset

4 purkkia tonnikalaa paloina öljyssä

kermaviili

korppujauhoo

suolaa, pippuria, ketsuppia,

punasipuli

kananmuna

Valmistus

Tää on ny kai sit blogin eka ei-nyt-ihan-kasvis-mutta-lihaton ruoka. Keskiolutpäissään ajattelin kokeilla tonnikalaa jauhelihan tilalla. Elikkä avaa tonnikalapurkit, purista kannen avulla öljyä pihalle. jätä kyljelleen lavuaariin valumaan. Laita kermaviili ja sopivasti korppujauhoo kuppiin turpoomaan. Pilko zipale. Törki zipalemurskarouhe ja tonnikalat sinne kuppiin. Sekaan haluamasi mausteet ja kananmuna. Sekoita taikina hyvin. Ota vettä kuppiin ja kasta kädet siellä. Muotoile pihvit pellille, mä sain yheksän pihviä tosta tehtyä. Paista uunissa 200c n. 20 min niin pihviin muodostuu sellanen kuori että ne pysyy vähän kasassakin. Tää nyt on prototyyppi ja oli ihan herkullista. Sen verran kuivaa kyllä että joutuu pari saunakaljaa juomaan. Eli ajoitus on oltava niin että 19:30 on ruoka valmista kun salkkarit alkaa ja sauna on 20:00 valmis. Ja tarjoile nää sitten vaikka muusin ja noitten gaykurkkujen kanssa.

 

Tiesittekös että kukaan ei haluais syödä delfiiniä kun ne on niin suloisia niin markkinamies keksi termin tonnikala joka tarkoittaa jauhettua delfiiniä purkissa?