Ainekset:

2,5 desii vettä

2,5 desii maitoo

pari pussii kuivahiivaa

suolaa

sokeria

voita tai margariinia, 100grammaa

vehnäjauhoo, 9 desiä tai yli

kinkkusuikaleita, korpelan

arkijuusto, n. 600grammaa

emmentaljuusto, voimakas, n. 500grammaa (kannattaa ottaa vaikka sitä valion punasta kun toi pirkka oli niin paskaa. ei maistunu millekkään)

mozzarellajuustoraastetta

voiteluun kananmuna

say cheese!

Valmistus

Laita kuppiin vähän yli kädenlämpöinen vesi. Kuivahiivat sekaan ja sekota vaikka vispilällä. Laita voi sulamaan kattilaan. Jos otat jääkaappikylmää maitoo niin sekota samalla vispilällä kun kaadat sinne että sekottuu kylmä ja lämmin hienosti. Ripaus suolaa ja ruokalusikallinen sokeria vispilällä sekoittaen. Nyt voit heittää sen vispilän tiskiin, lisätä vehnäjauhot ja ruveta käsipelissä sekottamaan. Kippaa rasvakin sekaan ja lisää tarvittaessa jauhoja. Sen pitäs olla nyt vähän kun pullataikina että se ei tartu pöytään kiinni. Voit pöydällä vielä vatvoo sitä tasasen väriseks niin että rasvan keltasuus sekottuu tasasesti ympäri taikinaa. Tee siitä ison koivuhalon kokonen mötkö ja jaa se kahtia. Pyörittele molemmista pienemmät mötköt ja jaa ne kahtia. Nyt pitäs olla sulla siinä 4 samankokosta taikinapalloo, arkijuusto, emmentaali, kinkkusuikaleet, kaulin ja juustohöylä. Tässä vaiheessa kun käännät uunin lämpiään 225 astetta niin vielä kerkeet. Kaulitse jokaisesta pallosta tasainen ja ohut ympyrä. Mitähän heittäsin halkasijaks... 40 senttiä tais tulla mun taikinalla. Jaa täydellinen ympyräsi 8 täsmälleen yhtäsuureen osaan. Eli keskeltä halki 8 kertaa. Tässä tarvitset viivottimen, mitan, veitsen, taskulaskimen, harpin, kynän, paperia tai sitten yhtä saakelin tarkan silmän kun mulla ja veitsen.

Siivuta arkijuustosta siivu/sektori ja emmentalista 2 siivua/sektori. Nopealla päässälaskulla siis yhteensä 32 siivua arkijuustoo ja tuplaten emmentalia. Kun vedät arkijuustosta sen pitkän sivun mukaan, taita juusto keskeltä, laita toinen pala poikittain sektorin paksuun päähän ja toinen pitkittäin ympyrän laidalta keskellepäin. Nosta hyppysellinen kinkkusuikaletta päälle. Asettele emmentalit nätisti siihen. Käännä rullalle leveästä ohueen päin. Kun eka pelti on täynnä, voitele ne sarvet munalla (siis pensselöit kananmunaa pintaan, penis ei liity tähän), ripottele päälle mozzarellaa ja törkkää uuniin. Paista keskitasolla noin 15 min tai kun pinta on kauniin ruskea. Kun eka pelti on uunissa, kerkeet valmistella tokan ja niin edelleen. Multa loppu kinkku kesken niin viimeset 8 tuli pelkällä juustolla. Juustosarvien teko onnistuu jättämällä kinkku pois kokonaan. Nää on sen verran rasvasia ja suolasia että vähintään lava keskiolutta kannattaa olla kaapissa/ihminen joka aikoo näitä syödä. Toimii krapuloissaankin takuuvarmasti pizzanodotusruokana ja kaikillahan tietysti on tarvittavat aineet tai vastaavat lähes aina kaapissa!