Ainekset

350g talousuklaata

200g margariinia

4 munaa

2 dl sokeria

4 ruokalusikkaa kaakaojauhoo

1,5d vehnäjauhoo, sitä hienoo

leivinjauhetta

5 dl kermaa (vaikka semmonen vitun kallis mansikkakerma)

valio joku perkeleen valkosuklaalimemausterahka

vaniliinisokeria

mansikoita

kirsikoita

semmonen sokeri tai marsipaanimassa

maitoo

blööbondin suklaamoussepussi tai kaks

 

Valmistus

Avaa bisse. Laita uuni lämpiään 175c asteeseen. Pistä 200 grammaa suklaata ja 200 grammaa margariinia sulamaan vesihauteeseen levylle. (eli pistä kattilaan vettä ja sinne joku lämpöö kestävä kuppi, johon noi mahtuu ja levy täysille, jos et tiennyyyy). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoks jossain kulhossa. semmoseks kivaks ja ilmavaks vaahdoks. Lisää jäähtynyt (?) suklaavoiseos. Sekota jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja kippaa ne sekaan ja sekottele se tasaseks ettei jää jauhopusseja tai muuta sinne sitten notkumaan. Kai sä nyt jossain vaiheessa oot kerinny vuoan voitelemaan ja korppujauhottamaan? Irtopohjavuoka lienee paras. Halkasija 24-26 senttii vaiks. Laita taikina vuokaan ja vuoka uuniin, alatasolle. Paista noin 45min.

Tämän kakkupohjan osalta resepti on suora kopio kotikokki.net -sivustolta käyttäjältä mari76, kiitos vain marille!

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/4983/Suussa%20sulava%20suklaakakku/

Jep jep, homma jatkuu...

Tällä aikaa kun sun kakkuli on siel uunis kerkeet juoda monta bissee. Samalla pitäs kuitenkin vatkata 4 desii kermaa vaahdoks mut ei ylivatkata. Siitä vaahdosta sit noin puolet talteen johonkin kuppiin. Sitten veät puolet mansikoista survoks vaikka sauvasekottimella. Kippaa se valion perkeleenkallis rahka sinne kermavaahtoon ja mansikkasurvos kanssa. Ja ripauta vähän vanilliinisokeria sinne kanssa ja sotke ne. Toisessa (tai ties kuinka monennessa) kulhossa vatkaat maitoo ja sitä blööbondia paketin ohjeen mukaan.

Nyt sulla ois täytteet kulhoissa, kakku kohta valmis ja bisse kädessä. Ota kakku sieltä uunista kun se on valmis ja laita vaikka ikkunalle jäähtymään. Jos sulla on se irtopohjavuoka ni ota ne reunat pois että jäähtyy nopeemmin. Sit kun se on jäähtyny että sitä on iisi käsitellä ni halkase se pitkällä, ohuella, sahalaitasella veitsellä. Vaatii hieman tarkkuutta mutta siks oot juonu sitä bissee että turha kireys on poissa. Laita toinen puolikas siihen tarjottimelle mihin haluat kakun valmistaa. Sillä ei oo saatanankaan väliä kumman puolikkaan laitat alle ja kumman päälle. Se on samaa taikinaa. Nyt sitten kauhot siihen kerroksen sitä suklaamoussee, ja toisen kerroksen mansikkarahkaa. sitten läväytät toisen kakkupuolikkaan siihen päälle. vähän painelet. Ne täytteenpaskat tursuaa ulos sieltä reunoilta ni kierrät veitsellä sen kakun että ylimääräset lähtee. vaikka talouspaperilla voi siistiä tarjotinta.

Öö. Nyt on kai siis kakku täytetty ja pitäs koristella? Pistä desi kermaa kuumenemaan kattilaan mutta älä keitä. Sotke sekaan 150gr suklaata ja ruokalusikallinen margariinia. Sitten kun se on tasapaksu ja tasavärinen eikä ole kiehunu ni nosta pois levyltä.

Se sokeri- tai marsipaanimassa, mikä sulla nyt onkaan niin kaulitse se vähän kakkua isommaks ympyräks. Käytä vaikka tomusokeria ettei se tartu pöytään eikä kaulimeen. (jos et omista kaulinta, tyhjä viinapullo ajaa saman asian. (ei kuitenkaan lekamallin pullo)) Sulla on muistaakseni se jemmakermavaahto jossain? Levitä sitä vähän siihen kakun päälle, sillä ikään kun liimaat sitten ton kaulitun levyn siihen. Sitten taitat ylimenevät reunat alas ja nätisti veitsellä tasoittelet kermavaahdon sileäksi peittämään kakun pystyreunat. Siitä saattaa olla apua jos oot joskus liipannu seiniä tasaseks. Jos sulla on vielä kermavaahtoo jäljellä, tunge se pakastepussiin jos leikkaat kulman pari milliä aukia. Käytä pursottimena ja kierrä kakun kehä ja tee vaikka jotain helvetin pystyraitoja sinne sivuille.

Ota teräväkärkinen veitsi ja hahmottele haluamasi kuvio kakun pintaan. Leikkaa pois osat joihin haluat laittaa sitä suklaata joka sulla on hellalla. Laita se suklaatökötti kanssa pakestipussiin josta leikkaat kulman auki ja sit pursottelet ne leikkaamas reiät täyteen. Nonnih. Nyt ollaan siinä vaiheessa että voit koristella vähän niillä mansikoilla mitä on jäljellä ja sit niillä kirsikoilla jos niitä on. Tuorekirsikat on parempia kun ne ällömakeet pinkit purkkikirsikat.

Tämmönen tuli mun kakusta: