Ainekset

600-800 grammaa naudanjauhelihaa

0,5 litraa kermaa

pari ziibbulia

ainakin kilo perunoita

kasvisvihanneshässäkkää. porkkana ja lanttu on hyviä, kunhan niitä on melkein kilo

koskenlaskijapaketti, vaikkapa musta

Valmistus

Pistä isoon kattilaan vesi kiehumaan. Kuori ja pilko perunat ja visko sekaan. Ruskista jauheliha pannulla. Sitten kun oot saanu sipulin kuorittua ja pilkottua heitä se perunoiden sekaan. Perunat kun rupee oleen valmiita, kippaa sinne ne puutarhaa edustavat jutut mitä oot onnistunu haalimaan. Jos ne on kokoraakoja, kannattaa kyllä oikeestaan laittaa jo perunoiden kanssa yhtä aikaa. Kippaa myös ruskistettu jauheliha sinne. Kaada vettä pois niin paljon että 3/4 osaa tavarasta on pinnan yläpuolella. Kippaa kerma, viipaloi koskenlaskija ja myllytä suolaa ja pippuria. Keitostele tasaseks ja anna muhia kannen alla vaikka vartti. Tarjoa ruisleivän ja piimän kanssa. Nuku pari tuntia ruokaperäisiä. Mene baariin. Yöllä sitten taksilla kotia ja huudat kun eläin. Aamulla soppaa ja bissee tasariks.

Tää riittää yhelle hengelle varovasti syöden viikoks.