Ainekset

Perunoita, 10 kpl isoja tai jotain

Porkkanaa, 4 kpl isoa tai jotain

Sipulia, 3 kpl isoa tai jotain

Karjalanpaistia palvelevalta lihatiskiltä, valmispakkaukset on paskaa. Pelkkä sika tai pelkkä nauta käy hyvin.

Pekonia paketti (ei välttämätön mutta tuo hyvin makua ruokaan ja muuttuu erittäin suussa sulavaksi näin pitkässä valmistusajassa)

Valmistus

Avaa keskiolut ja sytytä valkea saunan uuniin. Viipaloi lihat kuutioiksi ja asettele uunivuoan pohjalle. Kuori porkkanat ja sipulit ja leikkaa porkkanat paloiksi ja asettele lihojen päälle. Leikkaa sipulit kuuteen lohkoon ja asettele sekaan. Asettele pekonit matoksi edellisten päälle. Kuori perunat ja leikkaa kahtia, asettele vuokaan. Kaikkien ainesten on sovittava vuoan sisäpuolelle. Rouhi merisuolaa pintaan ja heittele kokonaisia mustapippureita sinne tänne. Kaada vuokaan vettä niin että kaikki peittyy. Perunoiden pinta saa olla veden pinnan tasalla. Laita uunin alatasolle lämpöön 175c.

Sauno ja kittaa olutta 2h. Samalla kun käyt röökillä säädä uuni 200c ja peitä vuoka foliolla. Ota vielä puolen tunnin loppulöylyt ja sitten ruoka on valmista.