Ainekset

3dl vettä

pussi kuivahiivaa

suolaa

öljyä

jauhoja

Pohja

Laita kulhoon vesi, hiiva, öljyloraus ja suolaa. Sekota vähän. Lisää jauhoja niin kauan että möntti on kiintee eikä juurikaan tartu käsiin. Jaa taikina kahtia ja kaulitse molemmat leivinpaperille ja laita omille pelleille. Käytä kaulinnassa vähän jauhoja ja vaikka sitä viinapulloo jos ei oo kaulinta. Sotkunen työ on nyt tehty niin voit avata bissen.

Täytteet

tomaattimurska

ketsuppi

juusto (näihin riittää edullinen 1,25 kg arkijuusto)

salamisuikale

kinkkusuikale (korpelan kinkkusuikale on ehkä paras, elä missään tapauksessa osta niitä pirkkasnellmansaarioinen pizzasuikalepaskoja, sama kun viipaloisit makkaraa sinne. en tiiä onko muilla valmistajilla hyviä mutta korpelaa ostaessa ei mee rahat hukkaan.)

aurajuusto

jauheliha (400-600g naudanjauhelihaa, kaupan oma, paikanpäälläjauhettu on monesti paras ja halvin)

pekoni (korpelan pekonisilppu tai ihan normipekoni, mut sen joudut pienimään ja esipaistamaan, mikä hidastaa)

sipuli

tonnikala (paloja öljyssä, hiutaleet öljyssä on virhe, siellä on suomuineen päivineen kaikki. vedessä on virhe, se maistuu järvenpohjalle)

ananas

tomaatti

Täytteiden levitys

Laita uuni kuumenemaan 200c. Pilko sipuli ja pistä se ruskistumaan pannulla jauhelihan kanssa, muista sekoittaa välillä tehdessäsi muita hommia ja mausta

lopuksi suolalla ja pippurilla.

 

 

Jaa tomaattimurska puoliks pizzojen päälle. Lisää molempiin kasoihin reilu luraus ketsuppia. Ripottele kasoihin chilijauhetta, monia tippoja tabascoo, pizzamaustetta/oreganoo, pippurisekotusta ja halutessasi valkosipulijauhetta tai valkosipulimurskaa. Sekoittele tasaseks, vaikka haarukalla koska tarvitset haarukkaa myöhemmin. Levittele pitkin poikin se sössö siihen. Jos et halua reunoja, vedä ihan sinne laitaan asti. Sitten otat juustohöylän ja sen 1,25 kilosen arkijuuston. Vedä siitä siivuja jolla peität tiiviisti laitoja myöten koko pohjan. Tämän pitäis sitoo kosteutta joten pohjasta tulee rapeampi. Sitäpaitsi juustoo ei oo koskaan liikaa.

 

Ripottele kinkkusuikaleet ja salamisuikaleet toisen pizzan päälle tasaisesti, valmis jauhelihasipuli ja pekonirouhe toiseen pizzaan. Jos sulla on avustaja siellä keittiössä niin se on tässä vaiheessa viipaloinu tomaatit, murentanu aurajuuston, avannu ananaspurkin, valuttanu tonnikalan öljyt pois. Jos ei oo niin tee nyt kaikki tuo jos et oo jo tehny. Ripottele aurajuusto jauhelihapekonipizzan päälle ja asettele tomaatit kanssa nätisti siihen. Kierrä sitä haarukkaa alussa käytettyä haarukkaa tonnikalapurkissa niin että palojen ja rakenne hajoaa ja ne on helpompi levittää siihen kinkkusalamipizzan päälle. Sit ne ananaspalat kans nätisti siihen.

Raasta loput siitä 1.25 kilon arkijuustosta ja levitä puolet toisen pizzan päälle ja puolet toisen. Siirrä tekeleet uuniin, toinen alatasolle ja toinen ylätasolle. Paista noin 1/2 tuntia niin että ylemmän pizzan väri rupeaa olemaan ok, vaihda päikseen ja paista 15 min että se ylössiirrettyalhaallauransaaloittanutpizza on kans ruskee. Kun otat ne uunista, huomioi että varsinkin jauhelihapekonipizza erittää runsaasti höyryä joten varsinkin sen yläpuolella olleen pellin pohja on rasvainen. Älä siis laske peltiä suojaamattomalle valkoiselle sohvalle. Kannattaa antaa vähän jäähtyä niin on helpompi leikellä, joutessas voit ottaa ruokahalun nostattajaa.

Pizzaanhan voi laittaa mitä ikinä haluaa, sanoisin tärkeimmäksi asiaksi sen että levittää tomaattiseoksen päälle sen juustomaton. Hyville perustuksille nousee hyvä talo. Ja kyllä toi 1.25kiloo arkijuustoo on vähimmäismäärä kahteen pizzaan.