Ainekset

jauheliha 600g 

tomaattimurska

maggi-lasagnekastikepussi tai joku vastaava

tai sit vaan korvaat sen jauhoilla ja mausteilla

2 sipulia

ruokakermaa

lasagnelevyjä

sulatejuustoo, olympia

juustoraastetta

fetapahvikuutio

säilykeananaspaloja

uunikasvikset vai juurekset, mitä ne ny on, löytyy valmiiks pakattuna vihannestiskiltä

1 punasipuli

juoksevaa hunajaa

oliiviöljyä (tai rypsiöljyä, vittuako se minulle kuuluu mitä sun kaapissa on)

Valmistus

Avaa olut.

 

Laita uuni kuumenemaan 200c, kiertoilmauunissa sama lukema tai joku muu.

 

 

Paistinpannu kuumenemaan 1-6 asteikolla vitoselle tai 1-10 asteikolla seiskalle. Pilko normisipulit semmoseks kun haluat ja heitä ne kuumalle pannulle jauhelihan kanssa, voit käyttää rasvaa jos haluat mut on sitä jauhelihassakin. Voit pienentää lämpöö pykälän.  Hämmentele niitä siinä pannulla niin kauan että jauheliha on ruskeeta. Sitten kippaat tomaattimurskan ja kerman sekaan ja sen maggipussin ja sekotat tasaseks. Jos ei oo sitä maggia niin laita pari ruokalusikallista vehnäjauhoo sinne jauhelihasipuliseokseen ja vähän sekottelet että se tarttuu tasasesti lihan pintaan, kippaat vasta sen jälkeen kerman ja tomaattimurskan. Voit vielä lisätä ketsuppia muutaman turauksen jos haluat. Tomaattipyreekin käy, mitä sulla nyt kaapissa sattuu olemaan. Anna sen keitoksen muhia siinä hiljalleen, juo toinen olut ja iso uunivuoka.

 

 

Ota toinen uunivuoka, matalakin käy. Kippaa uunivihanneskasvikset sinne. Heitä se kauhtunut punasipulin kanttura roskiin ja pilko sekaan se ehjänä kaupasta ostettu punasipuli, vaikka 4-8 lohkoo. kaada vuokaan reilusti oliiviöljyä, niin että ne oikeen lilluu siellä. Ripottele pinnalle reilusti pippuria tai pippurisekotusta ja merisuolaa myllystä. Valele vielä 10 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa siihen päälle. Pistä ne uunin pohjalle.

 

Nyt sulla on se kivasti muhinu kastike siinä ja sit on se voideltu iso vuoka. Ota lisää olutta. Laita muutama kauhallinen soosia vuoan pohjalle. Peitä se lasagnelevyillä. Laita taas muutama kauhallinen soosia, vaikka semmonen sentin kerros että ne levyt peittyy. Peitä taas levyillä. Hiero vähän kastiketta siihen päälle, ei tarvii paljoo. Murenna fetaa sinne ja heitä ne ananakset kanssa. Peitä levyillä. Kippaa loput kastikkeet siihen ja peitä levyillä. Jos kaikki meni hyvin niin soosi ja levyt riitti ja soosia ei jääny yli. Asettele kahdella lusikalla sulatejuustosta semmosia  golfpallon kokosia nokareita tasasin, parin sentin välein siihen päälle. sitten raastat vielä juusto siihen. Sopivasti. Arkijuusto on hyvää. Työnnä koko paska uuniin, keskitasolle.

Anna olla uunissa niin kauan että pinta on kivan ruskee, tommonen puol tuntii, kolmevarttia ehkä suunnilleen. Sitä toista vuokaa voit vähän tarkkailla ettei ne kasvikset pala mutta kyllä ne minusta voi olla siellä siihen asti kun otat lasagnen uunista. Kerkeet kuitenkin juoda muutaman oluen siinä.

Kun otat ne pois, kippaa kasvikset siivilään että ylimääränen öljy lähtee pois ja sit takas vuokaan. Anna lasagnen vetäytyä 10-15 min sillä aikaa kun juot olutta niin kasviksetkin on sit vähän jäähtyny. Syö. Juo. Nauti.

VINKKEJÄ:

Jauhelihan voi korvata soijarouheella jos välttämättä haluaa. Mausteita voi lisätä/jättää pois. Ruoantekojuomana voi nauttia myös muita alkoholijuomia. Ruokailun yhteydessä suosin itse vettä ruokajuomana että ruoan maku tulee esiin mutta syönnin jälkeen voi ottaa töpsyä ihan kunnolla.