Lohkoperunat

Perunoita

Öjyä

Mausteita

Viipaloi perunat lohkoiksi ja lohko perunat viipaleiksi kuorineen päivineen. Pyörittele kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa. Anna lillua siellä kun teet annoksen herra b:n lihapullataikinaa.

Mureke

herra B:n lihapullataikina

tomaattia

juustoa

pekonia

Valmistus

Leikkaa pekonipaketti saksilla kahtia, paista pekonin palat rapeiksi pannulla. Viipaloi tomaatit ja juustot. Kostuta leivinpaperi vedellä ja kippaa lihapullataikina siihen. Ota kulhoon vettä ja kostuta välillä sormia siellä ettei ne tartu niin paljoa. Painele massa tasareunaiseksi n. sentin paksuiseksi levyksi. Tee juustoviipaleista matto masson päälle, jätä toiseen reunaan noin viipaleen levyinen alue tyhjäksi. Lado pekonit ja tomaatit päälle.

Ota leivinpaperista osapuilleen sillä tavalla kiinni että etu- ja keskisormi on paperin päällä taikinan kulmien linjassa, peukalot paperin alla ja pikkurillit paperin päällä niin kaukana taikina keskelle päin kun ylttyy. Nyt näppärällä sätkänkääntöliikkeellä pyöräytät peukaloilla paperin ja taikinan ympäri samaan aikaan etu- ja keskisormilla painaen ja pikkurilleillä työntäen niin että taikinaan etureuna kohtaa täytteet toisessa tomaattirivissä. Sitten pyörität möykkyä rullalle toisella kädellä ja toisella kädellä vedät paperia pois välistä. Pyöräytä vielä sen verran että sauma jää alaspäin.

Tämä on todellakin hieman kuin sätkänkääntöä niin että paperi jää pois. Paitsi tää on helpompaa ja ei ole sinnepäinkään sätkänkääntöä.

Paista mureke uunin alatasolla ja lohkoperunat ylemmällä tasolla 225 astetta noin 45 min.

Tarjoile vaikkapa kotitekoisten sämpylöiden kanssa! Jossa on reilusti voita päällä!