Ainekset

Kala. Lohi. Mulla oli kilon lohifile

hunajaa

chilijauhetta

voita

aurajuustokolmio

kermaviili

perunoita

 

Valmistus

Tämän ruoan valmistuksen kanssa sopii hyvin puna- tai valkoviini tai pontikka.Laita uuni lämpiään 175c. Veistele voista ohuita siivuja ja asettele ne sillai kivasti kalan päälle. Pursota juoksevaa hunajaa heissuliveisti sinne ja tänne. Rouhi päälle suolaa ja pippuria ja ripottele chiliä. Kuori perunat ja pistä ne veden kanssa kattilaan ja kattila levylle joka on päällä. Lieden päällä ja virta päällä. Pistä kalakomeus uuniin ja anna sen muhia siellä niin kauan että se on kypsä. Mulla oli n. 45min ja oli ihan mehevää kyllä. Perunat kun on kypsiä ni laittele niitä ja kalaa lautaselle. Päälle aurajuustokermaviilikastiketta jonka valmistat sekoittamalla aurajuustoa ja kermaviiliä. Olut ei sovi kalan kanssa joten syö ensin ja juo sitten. Oli muuten oikeen tulevaisuuden kalaa kun ostopäivä oli 24.1. ja pyyntipäivä 2.2. Ellei sitten ollu viimevuotista... :)